Cornelis Vreeswijksällskapet

MEDLEMSINFO:

Cornelissällskapets årsmöte äger i år rum den 27 mars på restaurang Engelen, Kornhamnstorg 59 B, Gamla stan i Stockholm. Mötet börjar kl 18.00.

Tiden för medlemmar att lämna in motioner till årsmötet löpte ut den 15 februari.

Cornelis Vreeswijksällskapet bildades 1987 och är med sina över 800 medlemmar ett av Sveriges större litterära personsällskap. Sällskapets syfte är att till nya generationer sprida kännedom om Cornelis Vreeswijk och om hans musik och poesi samt att främja visan.

 • Ordinarie medlemskap kostar 250 kronor per kalenderår.
 • Barn och ungdom, upp till 25 år, 100 kronor per kalenderår. Vid anmälan vänligen ange födelsedata.
 • Familje­medlemskap 375 kronor per kalenderår. Familjemedlemmarna ska vara skrivna på samma adress.
 • Anmälningsformulär finner du längre ner här på sidan.

Sällskapets styrelse består av Martin Tode (ordförande), Mikael Röhstö (vice ordförande), Hasse Nilsson (sekreterare), Christina Hellberg, Monica Åberg (kassör), Jerker Larsson (suppleant) och AnnChristin Wennerström (suppleant).

Ständig hedersordförande är Silas Bäckström.

Cornelis Vreeswijksällskapet
Långa gatan 4
115 21 Stockholm
E-post: sallskapet@cornelis.se
Telefon: 08-667 73 65

Bankgiro: 5779-6377

Medlemsförmåner

Som medlem i Cornelis Vreeswijksällskapet får du:

 • Rabatterat pris på biljetter till Sällskapets olika evenemang.
 • Årligen tre nummer (därav ett dubbelnummer) av medlemstidningen Cornelisbladet med reportage och personliga artiklar om Cornelis och hans musikvärld samt notiser som tipsar om konserter och evenemang med Corneliskoppling.
 • När du går med får du också som välkomstgåva den fina fotoboken Cornelisdagen 25 år! – ett unikt tidsdokument. Lasse Janssons kamera har fångat kavalkaden av toppartister under evenemangets första kvartssekel.

Arrangemang

Cornelis Vreeswijksällskapet arrangerar i Stockholm årligen en konsert till Cornelis minne i Katarina kyrka i november (i regel på Cornelis dödsdag den 12 november) samt Cornelisdagen i augusti på Söder i Stockholm. Vid dessa tillfällen brukar många av landets bästa artister medverka.

Därutöver arrangerar Sällskapet Musikaftnar och andra sammankomster på olika platser i Sverige. Kommande arrangemang publiceras under Aktuellt.

Sällskapet har också 2018 instiftat ett särskilt skrivarpris för yngre artister, tänkt att årligen utdelas till en kvinnlig och en manlig artist yngre än 35 år.  De två första pristagarna blev Jenny Almsenius och Erik Henebratt.

Lokalavdelningar

Det finns för närvarande tre lokalavdelningar inom Cornelis Vreeswijksällskapet: i Grythyttan, Gävle och Sundsvall. Sällskapets styrelse stöttar på olika sätt vid bildandet av fler lokalavdelningar.

Bli medlem – formulär

 • Ordinarie medlemsavgift per kalenderår är 250 kr.
 • För barn/ungdom upp till 25 år är avgiften 100 kr. Vänligen ange födelsedata (åå mm dd).
 • Familjemedlemskap kostar 375 kr. Alla familjemedlemmar måste vara skrivna på samma adress.
 • Betala in avgiften till bankgiro nr 5779-6377 samt fyll i formuläret nedan och skicka det till oss. Skriv ”nymdl” + ditt namn i rutan Meddelande.

Namn

E-post

Födelsedata (ååmmdd)

Ja tack, jag vill bli medlem i Cornelis Vreeswijksällskapet

Postadress

Postnummer

Ort

Meddelande