Grythyttan söker Cornelisminnen


Posted on 16th april, by Joakim Lind in Grythyttan. 1 Comment

Grythyttan söker Cornelisminnen

I Grythyttan har Cornelissällskapet en lokalavdelning på initiativ av Mats Runqvist på Hellefors herrgård och Jaco Neerings.

De vill med sin förening på olika sätt aktivt lyfta fram Cornelis liv, poesi och musik för nya generationer och öka intresset för Cornelis som person, hans musik och de frågor som engagerade honom.

I dag har lokalföreningen i Grythyttan drygt sextio medlemmar, men Mats och Jaco hoppas så klart att många fler vill komma med. Alla i Värmland, Närke och Västmanland med omnejd är välkomna att engagera sig i lokalföreningen.

Föreningen ska bland annat ordna konserter på olika platser i Grythyttan med anknytning till Cornelis.

De har också samlat material kring Cornelis och hans musik och ställt ut på restaurangen Cornelis, som herrarna Mats och Jaco öppnade i det gamla Konsumhuset vid torget för några år sedan. De har lånat en hel del av det material, bilder och pressklipp m m, som tidigare visades i sällskapets Cornelismuseum i Gamla stan i Stockholm (museet stängde 2011).

Cornelis har varit i Hällefors minst en gång. Han spelade i samband med vänsterpartiets 50-årsjubileum (1967?) samt i Hällefors sporthall.

Mats och Jaco vill gärna komma i kontakt med alla som har material kring Cornelis, inte minst bilder eller annat material från när Cornelis var i Hällefors.

Du kan kontakta Mats på e-post: mats@helleforsherrgard.se

Läs här vad tidningarna skrivit om lokalföreningen:
ETC Bergslagen 2011-12-30
Filipsstads Tidning 2011-12-25 och 2012-03-22

Förutom i Grythyttan har sällskapet lokalavdelningar i Sundsvall, Gävle och Uddevalla.

/ Joakim

Kommentarer inaktiverade.