Tack för en makalös Cornelisdag!


Posted on 13th augusti, by Joakim Lind in Sällskapet. Kommentarer inaktiverade för Tack för en makalös Cornelisdag!

Tack all publik och alla artister som kom till Cornelisdagen på Mosebacketerrassen i söndags och gjorde dagen till vad den blev! Många röster har uttryckt att det var fantastisk dag med bra artister, trevlig stämning och vackert väder. Cornelisdagen är sällskapets största satsning och vi lägger ner mycket arbete på detta event. Vi är glada att så många vill komma, en stor publik är viktigt för att vi ska kunna fortsätta sprida kunskap om Cornelis musik och person. Det var slutsålt och vi hoppas att alla som inte fick biljett återkommer nästa år eller kommer på vårt nästa stora arrangemang Minneskonserten på Katarina Kyrka den 12 november. Vi är också glada att så många stora och folkkära artister vill vara med på vårt evenemang.

Sällskapet strävar efter att få en bra representation av både kvinnliga och manliga artister på våra evenemang. Att söndagens föreställning dominerades av manliga artister beror på vi hade valt att årets jubileumsprogram huvudsakligen skulle bestå av tidigare stipendiater och faktum är att huvuddelen av de tidigare pristagarna är män. Förutom tidigare stipendiaten Louise Hoffsten medverkande även Isabella Lundgren och Nina Ramsby på årets Cornelisdag. Sällskapet tycker att återväxten är viktig, och har hög prioritet, och därför arrangerar sällskapet även en gång i månaden visaftnar på Mosebacke där både etablerade och mindre kända artister får plats.

Slutligen vill vi göra ett förtydligande gällande Cornelisstipendiet. Under Cornelisdagen, som arrangeras av oss i Cornelissällskapet, är ett stående inslag utdelningen av Cornelispriset. Stipendiet delas ut av Stiftelsen Cornelis Vreeswijks minne, en stiftelse som utgår från önskemål i Cornelis testamente som är helt åtskiljd ekonomiskt från sällskapet. Stipendiaten utses av en jury bestående av cheferna på Aftonbladets respektive Expressens kulturredaktioner (Åsa Linderborg och Karin Olsson) och en representant som utses av stiftelsen, som i dagsläget är Silas Bäckström. För att en stipendiat ska bli aktuell måste hon eller han ha ansökt om stipendiet. Hur man går tillväga står att läsa här.

Vi behöver alltid fler krafter och engagerade personer i vårt sällskap. Hör av er om ni vill hjälpa till och har idéer kring hur man skulle kunna fortsätta sprida kunskap om Cornelis musik, poesi och person till nya generationer!

Tack än en gång till alla som kom och gjorde dagen oförglömlig!

/Cornelis Vreeswijksällskapets styrelse

Kommentarer inaktiverade.