Tommy Körberg – 2012 års Cornelisstipendiat


Posted on 5th augusti, by Joakim Lind in Arkiverat, Cornelispriset, Sällskapet. 1 Comment

Tommy Körberg

Motiveringen lyder:

“Inget musikaliskt är årets pristagare främmande. Han är det unga popsnöret som sedan debuten under tidigt 1960-tal sjungit sig ända in i operavärlden, ackompanjerad av Kungliga Filharmoniska Orkestern. Rocklåtar, schlagers, dansband, folkmusik – i alla år har han hoppat mellan genrerna, han har även varit filmskådespelare och jobbat med Hasse å Tage. Under 14 år medverkade han i Skinnarspelet i Malung och han har vunnit den svenska Melodifestivalen två gånger. Oförglömliga är hans framträdanden i musikaler som Les Misérables, My Fair Lady och Sound of Music, liksom när han kreerade huvudrollen i originaluppsättningen av Chess i London. Med sin mångsidighet i det musikaliska uttrycket, sin förmåga att fylla varje musikform med en oefterhärmlig, personlig timbre är det en glädje att utdela årets Cornelis Vreeswijk-stipendium till – Tommy Körberg.”

Ett svar till “Tommy Körberg – 2012 års Cornelisstipendiat”

  1. G.Axelsson skriver:

    Jag tycker att man borde ge priset till nån ung trubadur som hankar sej fram med dåliga gage och inte till en som Tommy Körberg, som är mer än väl etablerad i musikbranchen. Han har hållit på i massor av år nu och vad han har för anknytning till Cornelis har jag ingen aning om. Men nån trubadur artist är han inte, enligt mej, en sådan som borde fått priset.
    Mvh/G.Axelsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *