Musikafton i CORNELIS ANDA


Posted on 14th oktober, by Gun Hemström in Sällskapet. Kommentarer inaktiverade för Musikafton i CORNELIS ANDA

Musikafton i CORNELIS ANDA Söndagen den 3 november 2013

kl. 18.00 (insläpp 17.30) Södra Teatern Etablissemanget

Biljetter vid entrén. Förköp www.sodrateatern.com 150/175 kr

Kvällens gästartist Loke Nyberg

Loke Nyberg blev en gång på en festivalscen presenterad som ”undergroundvisans hänförare”. Ett epitet som sedan hängt med och som stämmer ganska bra på Loke som artist och på det sätt han valt att jobba med sin musik. Efter tre mycket uppskattade album som utan vare sig distribution eller någon större massmedial uppmärksamhet tillsammans sålt i smått otroliga 11 000 exemplar, och ca hundra livekonserter per år på allt från Peace and Love-festivalen till grannens vardagsrum och i år medverkade han på Cornelisdagen. Loke har genom åren byggt upp en stor och trogen skara lyssnare i Sverige och Norden. Under  sitt flitiga turnerande har han kommit att bli mycket uppskattad för sina genomarbetade texter och sin mycket fokuserade men också spontana scenpersonlighet.

Fröken Underbar med den sjungande låtskrivaren Sandra Vilppala i fronten, är ett genreexperiment med skarpt fokus på texterna, djupaste högt och allvarligaste eufori. Bandet bildades 2005 och samma år spelade de in duetten “En alldeles egen sol” tillsammans med Stefan Sundström. Fröken Underbar består av Sandra Vilppala: text, musik, sång. Ulf Jonsson: bas, kör.  Pia Påltoft: munspel, piano, klockspel, kör mm. Petra LundbergBouquelon: sax, piano, melodika, dragspel. Mattias Ljung: gitarr, kör.  Daniel Trobell: trummor, slagverk. Bandet har tidigare släppt två album och i höstas (2013) kom singeln “Ah ah ah” med en magisk musikvideo inspelad i regissören Roy Anderssons Studio 24. 

Kristian von Svensson är en mångsidig man som har gjort mängder med skivor, skrivit prisbelönta böcker och är en mästare på att blanda musik och åsikter till tänkvärd underhållning. Han har framträtt på många scener runt om i vårt avlånga land som trubadur, wrestlingkonferenciér, föreläsare, medlem i rockband, musikkollektiv och proggdansband. Han har spelat på både Västerviks och Falkenbers visfestivaler – i bägge fallen efter att ha vunnit talangjakter.  I år spelade han till mångas glädje på Visfestivalen Kompledigt i Köping. Kristian är kanske inte så känd i Stockholm men hemma i Malmö är han en legend.

Erica Falk, det började med att hon satte ihop duplo-klossarna till mikrofoner och sjöng sånger medså otäcka fraser att mamma förbjöd henne att sjunga dem. Massor av år senare lärde hon sig spela på sin ostämda gitarr som saknade två strängar, så för att kompensera detta sjöng hon högt och spelade lågt. Började spela progg med kompisar och skrev sånger med de vackraste intentioner att beskriva baksidorna av att arbeta och inordna sin tillvaro i Svenssonlivet. Till Ericas förnärmelse roade dessa seriösa försök till samhällskritik åhörarna oerhört. Det var först senare som hon insåg att det är humorn och självdistansen som får oss att komma vidare efter att ha skrapat knän och armbågar på de där kullerbyttorna man aldrig slutar med. När hon började skriva igen flera år senare handlade sångerna helt plötsligt om relationerna mellan oss och relationerna mellan oss och omvärlden.

David Tallroth som tidigare har spelat med bland andra Urga, Harv och Sofia Karlsson.  Han har medverkat i Västanå Teater och på skivor med Rebecka Törnqvist och Oscar Danielsson. David har också turnerat i hela Europa med den egna hippie-blues-punk-duon DELTAHEAD.  De senaste åren har man kunnat uppleva David Tallroth bredvid Lars Demian och bakom ett batteri av trummor, gitarrer, tubor och trumpeter.  Tuba är något han spelar med i den nya orkestern, Stina Berge Allstars. Det är nu första gången David framför sånger ur den mystiska, underjordiska verksamheten Statens Bordeller. Statens Bordeller manifesterar sig även som  Power trio, men här, nu David Tallroth SOLO.

Kommentarer inaktiverade.