Musikaafton i Cornelis anda Söndagen 2 november 2014


Posted on 12th oktober, by Martin Tode in Arkiverat, Sällskapet. Kommentarer inaktiverade för Musikaafton i Cornelis anda Söndagen 2 november 2014

Affisch Musikafton 2 november 2014

Musikafton i CORNELIS ANDA Söndagen den 2 november 2014

kl. 18.00 (insläpp 17.30) Södra Teatern Etablissemanget

Biljetter vid entrén. Förköp www.sodrateatern.com 150/175 kr

Gästartist Toni Holgersson

Toni Holgersson är ett välkänt namn för många efter fyra Grammisnomineringar och ett tiotal skivor har han en given plats i svensk vistradition. Hans säregna röst, lugna melodier och djupa texter berör på ett alldeles särskilt sätt. Texterna handlar ofta om människans utsatthet och utgångspunkten är alltid hans eget liv. “Det är inte många som är begåvade nog att både skriva bra texter och bra musik och dessutom har en röst som berör.” Toni har varit borta från scenerna i ett par år, saknad av många. Efter en bejublad spelning på Öland i augusti där han numera är bosatt gör han nu come back i Stockholm och Musikafton i CORNELIS ANDA.

 

Eva Hillered är en Singer-Songwriter i traditionen Folk/Americana, med 8 utgivna CD. I pressen har hon bland annat blivit kallad ” en svensk Emmy-Lou Harris”. Hon blev grammis-nominerad för den svenska debuten som producerades av Eva Dahlgren. De senaste plattorna har Eva skrivit på engelska. Hon turnerar i USA , Tyskland och Danmark med sin musik och med sin Svensk/Amerikanska trio, True North. Eva Hillered deltog i Riksteaterns satsning på Cornelismusik och gjorde 150 föreställningar av den kritikerrosade Cornelisföreställningen: Ballad på en soptipp. Denna kväll kommer Eva bjuda på sitt svenska material tillsammans med Per-Olof Sjöström dobro/ gitarr, och Roffe Eriksson el-gitar

 

HÖSTORKESTERN med Jonas Pietikäinen, sång gitarr, Viktor Mattsson, gitarr, Hannes Autio Pudas, cajon och Tony Tannerdal, bas. Bandet är ett musikkollektiv med musiker från Kiruna i norr till Malmö i söder. Med sina samhällsbetraktande-, livsbejakande- och kärleksfyllda låtar är HÖSTORKESTERN ute på en turné genom Sverige. Uppbackad av en repertoar från nu och förr, nyskrivna sånger sammanlänkade med äldre låtar. Sångerna berättar en historia om en vandring genom livet och genom Sverige. Ett Sverige som fortfarande är lika vackert, lika fult, lika varmt och lika kallt.

 

Malin Jakobssonär skådespelare, musiker och estradör som gör humor på rimmad västerbottniska. Det är en slags blandning av buskis, stand up och poesi. Själv kallar hon det tragibuskis på vers.I sin repertoar tar Malin sig an ämnen som prestationsångest, åldersnoja, kärleksproblem och annat som hör livet till. Det handlar till stora delar om det missriktade livet, om hur fokus och det som är viktigt liksom kan försvinna bland allt bråte, alla hårklyverier och allt sågande. Det är cyniskt, det är bittert, det är naket, dråpligt, mycket orginellt och fantastiskt roligt. På Musikafton kommer Malin bjuda både på det ena och det andra och visa sin musikaliska ådra bl a genom att tolka Cornelis.

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.