Ljuv musik till Cornelis minne märkesåret 2017


Posted on 18th maj, by Rolf Janelm in Evenemang, Minneskonsert. Kommentarer inaktiverade för Ljuv musik till Cornelis minne märkesåret 2017

Foto: Eva Ekenberger

På dagen 30 år efter det att Cornelis Vreeswijk lämnade jordelivet samlades stora skaror söndagen den 12 november i fjol på Söder i Stockholm för att tillsammans minnas en av landets största vispoeter. Platsen var Katarina kyrka och en kyrkogård smått magiskt upplyst av hundratals marschaller.

Många stannade till en stund vid Cornelis blomsterprydda grav innan de fortsatte in i kyrkan, där artister som Lill Lindfors, CajsaStina Åkerström, Jack Vreeswijk,  Claes Janson och medmusikanter sjöng nytt liv i tidlöst oförglömliga Cornelisfigurer som Fredrik Åkare, Saskia, Polaren Pär och Cecilia Lind i två utsålda föreställningar under valvtaket.
Minneskonserten för Cornelis arrangeras av Cornelis Vreeswijk-sällskapet och återkommer varje år – alltid på mästarens dödsdag 12 november och alltid i Katarina kyrka ett stenkast från mästarens sista viloplats.
Vid konserten hölls inte mindre än tre minnestal till Cornelis ära – av Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg, kulturarbetaren Kalle Lind samt biskop emeritus Lennart Koskinen, som valde det finska nationaleposet Kalevalas lyriska form för sin betraktelse.

     

Kommentarer inaktiverade.