Se och hör Cornelis tolkas på holländska


Posted on 5th augusti, by Joakim Lind in Sällskapet. Kommentarer inaktiverade för Se och hör Cornelis tolkas på holländska

Hej!
Jag är en svensk kontrabasist bosatt i Amsterdam. 2012 hade jag äran att spela på galakonserten till minne av Cornelis i Velsentheatern, ett par stenkast från huset där han föddes. Minneskonserten ägde rum den 12 november 2012, exakt 25 år efter Cornelis död.

Listan med artister var inte något B-lag precis: Cornelis son Jack och hans faster Tonny, den portugisiske sångaren Fernando Lameirinhas, den holländska sångerskan Fay Lovsky, den holländske trubaduren och låtskrivaren Maarten van Roozendaal samt hans kollega Laurens Joensen som är till hälften Färöbo och hälften holländare. Det blev en väldigt minnesvärd kväll med en blandning av stilar och sfärer.
Ett filmteam spelade in konserten. De ville göra en dokumentär om Cornelis eftersom han är mycket mindre känd i Nederländerna än i Sverige. Av lite olika anledningar blev projektet liggande, men i februari 2019 kunde vi äntligen presentera en dvd och cd med namnet ”Thuishavensamba”, vilket kan översättas till ”Hemmahamnssamba”.


Trots att de flesta låtarna ursprungligen har svenska texter blev jag ombedd att översätta de holländska texterna till svenska. Nu kan svenskarna få både se och höra hur Cornelis tolkas på holländska.
/Henrik Holm

PS. Dvd:n och cd-skivan kan köpas hos Cornelissällskapet i ett paket för 250 kr + porto 24 kr.

Kommentarer inaktiverade.