Tag: Finn Zetterholm


En fin Cornelisdag i lite mindre format

Posted on 18th augusti, by Joakim Lind in Cornelisdagen. Kommentarer inaktiverade för En fin Cornelisdag i lite mindre format

Så har då den 32:a Cornelisdagen begåtts, om än i ett något blygsammare format än tidigare.

Ja det är klart, ungefär så här såg det väl ut när vi började med Cornelisdagen uppe på Mosebacke – en scen bara en decimeter över markplan, en relativt enkel ljudanläggning och en belysning i miniformat. Men vad gjorde det? Artisternas kvalitet beror på yttre attribut, de har sina inbyggda utförsgåvor som gör trivselfaktorn.
Från Mosebacke till Rival vid Mariatorget och nu Hasselbacken på Kungliga Djurgården har vi flyttat begivenheten.
Inget dåligt ställe alls, Hasselbacken, men en kanske något oturligt vald dag eftersom så mycket annat hände i stan samtidigt. Publiktillströmningen hade med andra ord kunnat vara bättre.
Ett par hundra entusiaster hade i alla fall, trots trafikproblem, tagit sig dit, framför allt med buss eller spårvagn som landar alldeles vid entrén, för att lyssna till sång och … Read More »


Minneskonsert i Katarina kyrka

Posted on 1st november, by Joakim Lind in Arkiverat. Kommentarer inaktiverade för Minneskonsert i Katarina kyrka

Lördagen den 12:e november 2011 genomförs två minneskonserter för Cornelis Vreeswijk, kl. 17:00 respektive kl. 19:00.

Minneskonserten hålls som vanligt på Cornelis dödsdag den 12/11. Minnesstunden kommer att hållas i Katarina kyrka, som traditionsenligt smyckar gången mellan kyrkan och Cornelis grav med marschaller.

Medverkar i år gör Lill Lindfors, Finn Zetterholm, Nina Ramsby, Claes Jansson, Björn J:son Lindh och Marie Nordenmalm. Kalle Lind är minnestalare.

Arrangörer är Cornelis Vreeswijksällskapet.

Adress: Katarina Kyrka, Högbergsgatan 15, Stockholm

Läs mer om minneskonserten.

Boka biljetter på www.ticnet.se.