Tag: Kalle Lind


Minneskonsert i Katarina kyrka

Posted on 1st november, by Joakim Lind in Arkiverat. Kommentarer inaktiverade för Minneskonsert i Katarina kyrka

Lördagen den 12:e november 2011 genomförs två minneskonserter för Cornelis Vreeswijk, kl. 17:00 respektive kl. 19:00.

Minneskonserten hålls som vanligt på Cornelis dödsdag den 12/11. Minnesstunden kommer att hållas i Katarina kyrka, som traditionsenligt smyckar gången mellan kyrkan och Cornelis grav med marschaller.

Medverkar i år gör Lill Lindfors, Finn Zetterholm, Nina Ramsby, Claes Jansson, Björn J:son Lindh och Marie Nordenmalm. Kalle Lind är minnestalare.

Arrangörer är Cornelis Vreeswijksällskapet.

Adress: Katarina Kyrka, Högbergsgatan 15, Stockholm

Läs mer om minneskonserten.

Boka biljetter på www.ticnet.se.


Ny bok om Cornelis sångvärld

Posted on 17th februari, by Joakim Lind in Medlemsförmåner, Skrivet om Cornelis. Kommentarer inaktiverade för Ny bok om Cornelis sångvärld

Hej bröder- lyssna nu till min historia! Personligt om Cornelis sångvärld är titeln på en ny bok om Cornelis Vreeswijk författad av Kalle Lind och utgiven på förlaget Roos & Tegnér.

Det är en lärd liten bok Kalle Lind skrivit om Cornelis upp- och nedgångar, som för Kalle Lind påminner om jojons kurva. Men lärdomen till trots – den är skriven på ett lättsamt och underhållande språk, Kalle Lind ger oss många oväntade ingångar till Cornelis skrivande; Kalle Lind är själv en ordlekare/ordläkare av rang, och man slukar sidorna med hull och hår. Det händer inte ofta numera för undertecknad.

Så skriver Ulf R Johansson, publicist och f d medarbetare i Kvälls-Posten, i sin recension i Cornelisbladet.

Medlemsförmån

Cornelis Vreeswijksällskapets medlemmar kan köpa boken för 150 kr på Cornelismuseet.