Tag: Sällskapet


Cornelis i Swedish Music Hall of Fame

Posted on 27th mars, by Martin Tode in Aktivitet, Sällskapet. Kommentarer inaktiverade för Cornelis i Swedish Music Hall of Fame

 

Självklart har Cornelis Vreeswijk en egen plats i den svenska populärmusikens museum, Swedish Music Hall of Fame (förkortat SMHoF), som öppnades 2013 på Djurgården i Stockholm men nu är på väg till annan plats.

I museet samsas Mäster Cees med artister som Monica Zetterlund, Evert Taube, Hasse och Tage, Abba, Yngwie Malmsteen, First Aid Kit, Carola och Povel Ramel för att bara nämna några.

Cornelis var 2014 en av de tolv första artisterna/musikgrupperna att väljas in i SMHoF, och juryn motiverade hans inval så:

Att komma till Sverige som invandrare. Att erövra ett nytt språk och försöka hitta sin plats i samhället. Genom åren har det blivit allt fler svenskar som kan relatera till den erfarenheten. Men den förste som förde in det outsiderperspektivet i svensk musik var den flygande holländaren Cornelis Vreeswijk. Med sitt oborstade och musikaliska språk, sin gatuattityd och sina … Read More »